Slottsperle i Sverige med smak av gourmet

DSC_0896
PERLE: Bjertorp Slott er en perle i svenske Kvänum.

BJERTORP: Vil du ha en helgeopplevelse med venninner, mannen du har vært gift med i femti år eller med gode kolleger? På Bjertorp Slott er det et tilbud om ulike opplevelser til alle. Fra golf til gourmet.

TEKST/FOTO: RUNE PEDERSEN/RITA BØRKE

Sverige kan smykke seg med mange gods og herregårder, både i privat eie, eid av staten, kongefamilien eller stiftelser.

Et slottsbesøk er en annerledes opplevelse hvor historie, arkitektur og kunst gir en ekstra dimensjon til oppholdet og skaper et minne du husker.

IMG_1780
JUGEND: På Bjertorp Slott kan man nyte god mat i herskapelige omgivelser.

Jugendslott

Bjertorp slott ligger idyllisk til en times tid utenfor Gøteborg, og er Sveriges yngste jugendslott. Her er rommene renovert til moderne standard uten at atmosfæren og stemningen har forlatt veggene av den grunn. Allerede rett innenfor inngangsdøren kan du kjenne den genuine følelsen av opplevelser som har hendt, og hendelser som har skapt historie.

Omgivelsene er vakre når man kommer kjørende opp allèen til slottet. Her er maleriske parker som innbyr til utforsking for både liten og stor. Det er kort vei til golfbanen, hvor det er utfordringer både for nybegynnere og proffer, eller du kan ta en joggetur på parkens stemningsfulle stier.

DSC_0932
MAJESTETISK: Allèen opp til slottet er majestetisk.

Slottet satser mye på kulinariske smaker basert på årstidens friske råvarer. Unge og entusiastiske kokker sørger for matopplevelser av høy klasse.

Kortreist mat

IMG_1807
KAMSKJELL: Bjertorp Slott byr på mat i ypperste gourmet-klasse.

Bjertorp satser mye på mat. De bruker kortreist eller nærprodusert mat. De har blitt kåret til ”Årets silverkrog” i Sveriges ”Bästa Bord 2010”. Det er en guide over Sveriges beste restauranter.

I tillegg er  de er på topplisten til «Hotell for Foodies».

IMG_3783
RESTAURANT: Restauranten på Bjertorp Slott innbyr til gode opplevelser.

Mulighetenes slott

I hovedbygningen møter du rom som har bevart fordums prakt. Det er nesten så du føler deg hensatt hundre år tilbake i tid når gamle forfedre titter ned fra veggen der du er på vei inn i restauranten.

DSC_0857
HISTORISK: Bjertorp slott oser av historie og de besøkende gjestene kan stifte bekjentskap med denne lodne fyren.

Etter en femretters slottsmiddag hvor du har smakt vår, sjø, vidder og herskaplighet går du forbi den store bjørnen i trappen og skvetter litt til. Du kan se for deg hvordan det ble jaktet og høstet i skogene rundt slottet for over hundre år siden.

Bjertorp gir en følelse av å være utenfor nåtiden, og er en enestående kombinasjon av et klassisk slott, et moderne hotell, samt at de har et nyansert slottskjøkken.

Oppskrift

Melkesjokolademousse med kardemommebakt rabarbra

IMG_1760

Rabarbrakrem – Jordbærsorbet – Yoghurtflarn

200 gram lys sjokolade

3 dl fløte

3 eggeplommer

1 kg rabarbra

1 ts kardemomme

0.5 l vann

½ dl sukker

3 egg

25 gram sukker

100 gram smør

60 g yoghurt naturell

100 g melis

100 g hvetemel

  1. Smelt sjokoladen i vannbad, visp fløten lett og bland den smeltede sjokoladen med eggeplommene. Vend så i fløten
  2. Skrell rabaran, og skjer den i ønskede biter. Kok opp vann, kardemomme og sukker og hell det over rabarbran. Bak det hele i ovnen på 70 grader i 40 minutter. La det så hvilke i laken. Ta 150 gram av laken og bland det med egg ha det på lav varme til det begynner og tykne. Det må ikke koke. Mix deretter i smøret og putt kremen i kjøleskapet til det skal serveres
  3. Sikte melet og melisen over yoghurten, bland det godt og legg det utover bakepapir. Tørk i ovnen på 100 grader i 15 minutter. Ta de forsiktig ut og bryt i ønskede biter
  4. Server med jorbærsorbet

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *