
Rett før Verdens Ende ligger en himmelsk plass. Idyllisk beliggende med sjø på to kanter kan du oppleve at tiden stopper opp et øyeblikk.
Engø Gård har lang tradisjon som overnattingssted. Med historie tilbake til tidlig 1900-tall og Pihls Pensjonat kan Engø Gård vise til solid erfaring.
Bare en times tid fra Oslo finner du en rolig atmosfære hvor skuldrene kan senkes. Eller du kan ta med deg kollegaer, og la fuglekvitter og en tur i Badehuset inspirere til kreativ jobbing.
Øverste hylle
De siste ti-årene har Engø Gård blitt stadig bedre kjent som et førsteklasses hotell og konferansesenter med en restaurant i gourmet-toppen.

Her er det selskaper, møtelokaler og spennende arrangementer. Alt krydret med sjarmerende rom i ulike boliger på gårdstunet sammen med kulinariske smaksopplevelser.
Rommene er fordelt på syv ulike bygninger. I tillegg huser tunet et eget badehus. En enormt glasshus med basseng, boblebad og badstue. Er været på din side er sjøen et godt alternativ for en svømmetur. En kort kjøretur unna ligger Den blå brygge på Hvasser. Et populært matsted for både fastboende og hyttebeboere sommers tid. På Verdens Ende er det statuer og kulturopplevelser helt ytterst mot havet.

BAD: Engø Gård sitt badehus gir fine muligheter for en dukkert og annen type spa.
Satser på kvalitet
Gårsbestyrer de to siste årene, Ivar Neteland (48) fremhever mange av Engø Gård sine fortrinn:
– Eierene av Engø Går bygger driften rundt engasjement og med hjertet. Vi har helårs ansatte som sørger for kvalitet gjennom hele året. Engø Gård har gått fra å være en restaurant med overnatting til overnatting med en fantastisk restaurant. Vi fokuserer på hele oppholdet. Mitt mål som daglig leder er å sørge for at gjestene får god kvalitet, og at de ansatte får en stabil drift gjennom alle sesonger. I 2016 gikk vi med overskudd for første gang, sier Neteland og frister med neste års trekkplaster.

Både Frode Alnæs, Penthouse Playboys, Vamp og Ole Paus er suksesser som gjentas i 2017.
Noe for alle
Maten på Engø Gård er utsøkt og verdt et besøk i seg selv. Kortreist og hjemmelaget delikatesser er blitt et varemerke, selv til frokosten.
For konferansegjestene er Sjøboden et godt alternativ for mat. Konferansebygget ligger på bryggekanten, med store vinduer og en fantastisk utsikt utover skjærgården.

SJØBODEN: Konferansebygget som ligger på bryggekanten, har flott utsikt til skjærgården.
På Engø gård får du mer enn god mat for pengene. Du får ro i sjelen og påfyll av energi i en hektisk hverdag.
Har du lyst å prøve deg på noen av rettene på egen hånd? Engø Gård deler gjerne på oppskriftene på knekkebrødene som blir servert til frokost:

Knekkebrød med nøtter
4 dl Linfrø
4 dl Solsikkekjerner
4 dl Sesamfrø
8 dl Glutenfri havregryn
8 dl Vann
4 dl Knuste hasselnøtter
4 dl Hakkede mandler
3 ss Lønnesirup
Salt etter smak
Blandes kaldt, la stå i 30 min,
bak deretter i 30 min på ca.140 grader.
Ettertørking på ca 70 grader i ca 45 min.
Leverpostei
1 kg Svine/Kalvelever
1 kg Røkt Bacon
6-7 Sardiner på olje
5 Kvister Timian
1 Laurbærblad
2 Citrusblad
2-3 Salviblad
2 Løk
6 ss. Glutenfri fin-mel fra serie fri, Toro
5 Egg
250 g. Fløte
200 g. Brun Fond
50 g. Sherry
Salt og Pepper etter smak
Kvern lever, røkt bacon, sardiner, løk og urter.
Bland i hvetemel, salt og pepper
Varm forsiktig fløten, sherry og fond. MÅ IKKE KOKE!!
Bland i massen.
Ta til slutt eggene i blanding og smak om de trengs mer salt og pepper
Former bakes i vannbad, 160 grader i ca. 50 min.
TEKST/FOTO: RITA BØRKE/RUNE PEDERSEN
.