Engø Gård – byr på velsmakende konferanseopplevelser

DSC_0169
FLERE BEIN: – Vi ønsker å gi folk et helhetlig tilbud når de kommer til Engø Gård, sier gårdsbestyrer Ivar Neteland.

Rett før Verdens Ende ligger en himmelsk plass. Idyllisk beliggende med sjø på to kanter kan du oppleve at tiden stopper opp et øyeblikk.

Engø Gård har lang tradisjon som overnattingssted. Med historie tilbake til tidlig 1900-tall og Pihls Pensjonat kan Engø Gård vise til solid erfaring.

Bare en times tid fra Oslo finner du en rolig atmosfære hvor skuldrene kan senkes. Eller du kan ta med deg kollegaer, og la fuglekvitter og en tur i Badehuset inspirere til kreativ jobbing.

Øverste hylle

De siste ti-årene har Engø Gård blitt stadig bedre kjent som et førsteklasses hotell og konferansesenter med en restaurant i gourmet-toppen.

DSC_0154
GOURMET: Maten på Engø Gård kan sammenlignes med de beste restaurantene.

Her er det selskaper, møtelokaler og spennende arrangementer. Alt krydret med sjarmerende rom i ulike boliger på gårdstunet sammen med kulinariske smaksopplevelser.

Rommene er fordelt på syv ulike bygninger. I tillegg huser tunet et eget badehus. En enormt glasshus med basseng, boblebad og badstue. Er været på din side er sjøen et godt alternativ for en svømmetur. En kort kjøretur unna ligger Den blå brygge på Hvasser. Et populært matsted for både fastboende og hyttebeboere sommers tid. På Verdens Ende er det statuer og kulturopplevelser helt ytterst mot havet.

DSC_0209

BAD: Engø Gård sitt badehus gir fine muligheter for en dukkert og annen type spa.

Satser på kvalitet

Gårsbestyrer de to siste årene, Ivar Neteland (48) fremhever mange av Engø Gård sine fortrinn:

– Eierene av Engø Går bygger driften rundt engasjement og med hjertet. Vi har helårs ansatte som sørger for kvalitet gjennom hele året. Engø Gård har gått fra å være en restaurant med overnatting til overnatting med en fantastisk restaurant. Vi fokuserer på hele oppholdet. Mitt mål som daglig leder er å sørge for at gjestene får god kvalitet, og at de ansatte får en stabil drift gjennom alle sesonger. I 2016 gikk vi med overskudd for første gang, sier Neteland og frister med neste års trekkplaster.

DSC_0164
LÅVEN: Restauranten og tilhørende kjøkken fungerer utmerket i den gamle låven

Både Frode Alnæs, Penthouse Playboys, Vamp og Ole Paus er suksesser som gjentas i 2017.

Noe for alle

Maten på Engø Gård er utsøkt og verdt et besøk i seg selv. Kortreist og hjemmelaget delikatesser er blitt et varemerke, selv til frokosten.

For konferansegjestene er Sjøboden et godt alternativ for mat. Konferansebygget ligger på bryggekanten, med store vinduer og en fantastisk utsikt utover skjærgården.

DSC_0175

SJØBODEN: Konferansebygget som ligger på bryggekanten, har flott utsikt til skjærgården.

På Engø gård får du mer enn god mat for pengene. Du får ro i sjelen og påfyll av energi i en hektisk hverdag.

Har du lyst å prøve deg på noen av rettene på egen hånd? Engø Gård deler gjerne på oppskriftene på knekkebrødene som blir servert til frokost:

GODE SMAKER: Hjemmelagede knekkebrød og leverpostei smaker nydelig til frokost.

Knekkebrød med nøtter

4 dl Linfrø

4 dl Solsikkekjerner

4 dl Sesamfrø

8 dl Glutenfri havregryn

8 dl Vann

4 dl Knuste hasselnøtter

4 dl Hakkede mandler

3 ss Lønnesirup

Salt etter smak

Blandes kaldt, la stå i 30 min,

bak deretter i 30 min på ca.140 grader.

Ettertørking på ca 70 grader i ca 45 min.

Leverpostei

 

1 kg      Svine/Kalvelever

1 kg       Røkt Bacon

6-7        Sardiner på olje

5             Kvister Timian

1             Laurbærblad

2             Citrusblad

2-3          Salviblad

2             Løk

6 ss.        Glutenfri fin-mel fra serie fri, Toro

5             Egg

250 g.    Fløte

200 g.    Brun Fond

50 g.       Sherry

Salt og Pepper etter smak

Kvern lever, røkt bacon, sardiner, løk og urter.

Bland i hvetemel, salt og pepper

Varm forsiktig fløten, sherry og fond. MÅ IKKE KOKE!!

Bland i massen.

Ta til slutt eggene i blanding og smak om de trengs mer salt og pepper

Former bakes i vannbad, 160 grader i ca. 50 min.

TEKST/FOTO: RITA BØRKE/RUNE PEDERSEN

.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *