Svensk slotts-champagne

DSC_0722
FINT SKUE: Kronovall slott ligger herskapelig til utenfor Malmø.

Historien til Kronovall startet langt tilbake, den gang Skåne var en del av Danmark. I dag er Kronovall Sveriges eneste vinslott med produksjon av boblende musserende vin.

Det er noe spesielt med de herskaplige slottene. På Kronovall får du følelsen av å bli satt tilbake til fordums prakt.

IMG_0918
KJELLEREN: Dypt under jorden bobler det i årgangsflaskene.

Slottet ble bygget på slutten av 1700 tallet og er i dag restaurert i nydelig barokkstil. De har 15 rom. Rommene på slottet er holdt i tradisjonell stil, med store himmelsenger og ærverdige malerier av forgjengerne på veggene.

Riktignok må du på gangen for å bruke toalettet, men det er store deilige morgenkåper på sengen, så det er ikke noe problem. For de som ønsker å ha toalett på rommet, er det også mulig, 200 meter fra selve slottet.

IMG_0861
FLOTTE ROM: Rommene på Kronovall slott bærer preg av fortidens glans og eksklusivitet.

En kunnskapsrik herre med navnet Erik, holder en flott omvisning og historiefortelling om både slott og vinkjeller med innlagt smaksprøver av slottets egne musserende vin. Her er alt lagt til rette for å nyte av gode historier, smakfulle matretter og boblende drikke.

DSC_0728
VINKJENNER: Slottet byr på kunnskap og smaksopplevelser. Du kan bli med på omvisning i selveste produksjonskjelleren av musserende vin.

Slottet ligger vakkert til og er omgitt av av en vollgrav. Mytene skal ha det til at slottets spøkelse går igjen etter å ha druknet i den vollgraven. Etter mange år i familien Sparre sitt eie, er slottet i dag driftet av en stiftelse.

De jobber for å gi deg unike opplevelser i enestående omgivelser. På Kronovall får du en totalopplevelse med atmosfære, gourmetmat og historikk. Kanskje hører du husspøkelset i nattens mørke.

IMG_0901
ETTERMIDDAG: Afternoon Tea har varisjoner som burde gi alternativer for enhver gane.
DSC_0752
STEMNING: Slottsmiddagen på Kronovall er fylt med de lekreste retter og god atmosfære.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *