En trestjerners reise

IMG_0185

Maaemo er et paradis hvor matelskere blir servert av perfeksjonistiske kokker. Her serveres økologiske råvarer av ypperste kvalitet og matkunst som er stjerner verdig.

OSLO: De imponerte Michelin, som like gjerne ga to stjerner etter kun 15 måneders drift. Restauranten ble i 2014 kåret til nummer 79 av verdens 100 beste restauranter. I 2016 kom den tredje stjernen. Maaemo er verdt en reise i seg selv.
Kjøkkensjef Esben Holmboe er mannen bak Norges eneste restaurant med tre stjerner i den berømmelige Michelin-guiden.

Selve lokalet gjør ikke så mye ut av seg. Det er stilrent og nordisk med enkle bord og danske designstoler. Kjøkkenet svever i en glasskube over restauranten. Slik er arenaen til en håndfull dedikerte kokker som med disiplin, presisjon og lidenskap sørger for smaksopplevelser uten sidestykke.
Mennesker fra en rekke ulike nasjoner lager alle rettene i det ene menyvalget som tilbys gjestene.
Maaemo har en egen alkoholfri meny som var både smakfull og spennende. All maten er hundre prosent økologisk. Menyene og rettene følger sesongene. Med ekstraretter og overraskelser fikk vi over tjue serveringer.

Likevel var vi akkurat passe mette da vi var ferdig. Smakene var herlig rene, og sammensatt på en måte som ga en utenomjordisk følelse.
Her var østers som ga visjoner om en stjernekveld. Her var kreps fra Frøya, saftig, sødmefull med sjøsmaken godt inntakt, presentert i en sky av røyk fra tørris. Her er det ikke bare smakssansene som skal imponeres, også det visuelle er viet stor plass.

IMG_0164

Den ene retten etter den andre kom trillende ut av kjøkkenet, servert med andakt og nyttig informasjon fra hyggelige og kunnskapsrike kelnere.
Gjestene får oppleve små kunstverk som skaper eksplosjoner av smak. Selv brødet og smøret smakte fortreffelig. For hver rett tror vi at toppen er nådd, men det dukker stadig opp nye topper av glede og smaksopplevelser.
Oster og søte saker avslutter et langvarig og innholdsrikt matgilde.
Gourmetmåltider er som egne reiser inn i alle dine smakssentre. Det sitrer og bruser i kroppen.
Som avslutning kommer smør. Søtt og salt. Fyldig blanding av smør og fløte skaper en kremet is flytende på en melassesaus med smørstekt hasselnøttcrumble.

Da regningen kommer er vi imidlertid raskt tilbake på jorda. Perfeksjonisme på alle plan koster. Stjerner i Michelin koster. For prisen av en meny inkludert drikke kunne du tatt en fuktig weekend til for eksempel Praha.
Vi foretrekker Maaemo. Dyrt, men et minne for livet, og med smaker som vil følge deg rett til mathimmelen. Amen!

Tekst/foto: Rita Børke/Rune Pedersen

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *