Atlantis The Palm – en by i byen

Ytterst på en kunstig øy i Dubai, ruver en iøyenfallende bygning. Det er hotellet Atlantis The Palm. Hotellet har alt du trenger. Så lenge du har penger nok.

STØRST: I Dubai gjelder det å være størst, best og unik.

Det koster å bo på Atlantis The Palm. De rimeligste rommene ligger på ca 3500 kroner pr natt. Da har du tilgang til alt du trenger. Privat sandstrand for hotellets gjester, shoppinggate, restauranter i stjerneklasse, badeland og et akvarium midt inne i hotellet. Synes du overnattingsprisen blir for høy er det heldigvis fullt mulig å benytte fasilitetene ved hotellet uten å overnatte.

MAGESUG: Den bratte sklien på Atlantis The Palm er bare for de tøffeste.

Badeland koster rundt 700 kroner pr person. Da kan du få et magesug det er lenge siden du har kjent. For de litt mindre tøffe holder det lenge å surre rundt i ”elven”. Der får du noen små ufarlige stryk som kiler litt i adrenalinet hos de som ikke er så spenningssøkende. Maten inne på badeland er ikke all verden. Det er derimot utvalget på utsiden.

FART OG SPENNING: I vannparken er det moro for liten og for stor.

E besøk i akvariet koster rundt 250 kroner. Bassenget, som huser mer enn 60 000 ulike marinearter og rommer over 11 millioner liter med vann, er spennende og morsomt for både barn og voksne. Her kommer vi tett på fiskene. Få med deg dykkerne som fòrer fiskene. Da er det så vidt du kan skimte en oksygenflaske blant alle rokkene som omringer dykkeren for å sikre seg en matbit.

FISK: Akvariet på Atlantis The Palm inneholder tusenvisevis av fiskearter. Både store og små.

I shoppinggaten er det et bredt utvalg av butikker og restauranter.

Blant annet finner du Gordon Ramsey sin Bread Street Kitchen and Bar og NOBU. Er du i desserthumør anbefales Stonecup.

Her får du en fantastisk god is og et artig is-sjongleringsshow med på kjøpet. Enkleste måten å komme seg hit på er med taxi. Det går en metrobane, men prisen her for en familie på fire blir fort høyere enn taxien.

Tekst: Rita Børke

Foto: Rune Pedersen

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *