Velkommen til Bangkok

SHANGRI-LA: Her kan du nyte bassenglivet og luksusfølelsen.

BANGKOK: I hagen på luksus-hotellet Shangri-La  kan du nyte tilværelsen til prisen av et middels bra hotell hjemme i Norge.

TEKST: RITA BØRKE/FOTO: RUNE PEDERSEN

Bare en kort gåtur rundt hjørnet er støyen påtagelig. Tuk-tukene og mopedene skyter fart mellom bilene som står tett. Fra hummer på hotellet til deilig streetfood i gatene. I Bangkok er kontrastene store.

Shopping

For en pris som nesten kan sammenlignes med Hennes og Mauritz får du sydd dine egne bluser og drakter hos en privat skredder. Skredderbutikkene finner du overalt, men ikke alle er like seriøse. Det kan være lurt å gjøre noen undersøkelser før du velger.  Synes du det er enklere å kjøpe klærne fiks ferdig, anbefales markedene eller et shoppingsenter. De er det mange av.

Siam Pargon Centre og Emporium er to kjøpesentra som gir deg et godt utvalg av fristelser. Like moro kan det være å besøke markedene. Suan Lum Night Bazaar ligger ved Lumpini. Helgemarkedet Chatuchak , ligger ved Chatuchak-parken. Når sulten melder seg, er tilbudet i Bangkok enormt.

Mat

Angelini er stemt frem som den beste italienske restauranten i Bangkok i mange år på rad av leserne i Bangkok Dining & Entertainment magazine. Restauranten holder til i luksuriøse omgivelser på Shangri-la hotell, hvor du også kan nyte en overdådig buffet. Den overgår det meste av det vi har opplevd i Norge.

HUMMER: Maten på Shangri-La er upåklagelig.
SØTT: Dessertbordet er minst like imponerende.

Selv frokosten på Shangri-la er som en middagsbuffet å regne. Bare så synd magen blir mett før øynene.

Matmarkedet ved Chinatown må bare oppleves. Det vil si, er du av den kresne sorten som drar på ferie med medbrakt mat fra Norge, er det kanskje best å holde seg unna.

For alle andre er det en fantastisk opplevelse i smaker og lukter. Her finner du matopplevelser du aldri har prøvd før. Øynene og hjernen bare sugde til seg alle inntrykkene og lagret det hele i minnebanken.

PROTEINER: Insekter er en proteindelikatesse i Thailand.

Se og gjøre

Flytende marked

Det finnes flere flytende markeder i det enorme kanalsystemet som omgir Bangkok. Et av de største er Damnoen Saduak Floating Marked, sørvest for byen. For å unngå rushet, bør du stå opp grytidlig, og enten ta buss eller taxi ut til longtailbåter.

FOKUS: Det er viktig å være konsentrert når du beveger deg på det flytende markedet.
BÅTMAT: Drar du til en av de flytende markedene kan du kjøpe lokale delikatesser.

Manikyr, pedikyr og massasje

Liker du å synke ned i en stol mens dine hender og føtter blir som forvandlet for ca 60 kroner er Thailand og Bangkok stedet. På nesten hvert gatehjørne ligger et massasjelokale som tilbyr det du måtte ønske for kropp og sjel.

«ME TIME»: Unn deg selv en manicure og litt egenpleie for en billig penge.

Lei din egen taxi

Vil du utforske Bangkok og omegn er det glimrende å leie en taxi med sjåfør for en dag. Få gjerne bistand fra hotellet så vet du at sjåføren er seriøs. For ca 800 kroner kjøres du rundt til markeder og templer hele dagen.

TUK TUK: En tur med denne er med livet som innsats. Det kjøres raskt i sikk sakk mellom bilene. Sikkerheten er minimal.

Templer

Storslåtte Grand Palace ble bygd i 1783. Palassområdet er på 250 000 kvadratmeter og omgitt av nesten to kilometer lang mur.

Wat Phra Kaew, eller Smaragdbuddhaens Tempel, anses for å være det viktigste buddhistiske templet i Thailand. Wat Phra Kaew ligger innenfor murene til Grand Palace i Bangkoks historiske sentrum. Her finner du Smaragdbuddhaen, en 48,3 centimeter høy buddhafigur skåret ut i ett stykke jade. Buddhaen er den mest tilbedte i hele Thailand.

GULL: I templene skinner og gliterer det av gull.

Bo

Nyt femstjerners hoteller til priser du ikke finner i Norge. Få en følelse av luksus når du ankommer hotellet og en staselig kledd ansatt hilser deg med ”velcome ma`m” og åpner døren for deg. Nyt et bad med utsikt utover nattelivet i Bangkok, med velduftende såper og shampoer, før du legger deg i en kingsize dobbeltseng som er pent redd opp og med muligheten for ulike putevalg.

Velkommen til Bangkok!

LUKSUS: Smilets Land ønsker alle velkommen.

Shangri-la – fra 1200 pr natt.

Sheraton – fra 1100 pr natt

The Sukhothai Bangkok -fra 1500 pr natt

Reise

Sas har fly via København fra ca 6000,-

Thai Airways flyr direkte fra Oslo til Bangkok fra ca 6000,-

Norwegian flyr til Bangkok fra  ca 3000,-

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *