På tur gjennom grotter og fossefall med Khalfan

Naturperlen Wadi Shab (وادي شاب) utenfor Muskat i Oman er en opplevelse.

Vi var på cruise med Royal Caribbean. Vi ønsket en annerledes ekskursjon. Noe som fristet mer enn utfluktene til skipet. Vi lette og vi fant.

TEKST/FOTO: RITA BØRKE

MUSKAT: Etter diverse undersøkelser endte vi på en flott tur til Wadi Shab med Wadi Adventure Oman (e-postadresse: wadishab_99@yahoo.co.uk). Det ble det store høydepunktet på en cruiseuke spekket med inntrykk. Etter halvannen times kjøretur med guiden vår, Khalfan Al Jabri, var vi fremme.

Vi smurte oss godt inn med solkrem, guiden kjøpte inn noen vannflasker, og vi var klare.

For en opplevelse det ble. En kort båttur over vannet, og vi var i gang. Med en rekke fjelltopper i horisonten, og steiner under føttene, beveget vi oss fremover i solskinnet. Ruten gikk over små bekker, og opp noen fjellskrenter. Enkelte steder var steinene glattepolerte av alle menneskene som har gått akkurat her før oss. Bærbusker bød på bitre, men spiselige bær, i følge guiden.

Guiden forklarte, og fortalte, hele veien om historien og egenopplevde turer gjennom et helt liv i området. Etter i underkant av en time, var vi fremme ved første lagunen. Alt du hadde hatt med, inkludert klærne, ble lagt igjen ved kanten av vannet.

Selve gåturen til lagunen fikk oss til å tenke at vi skulle bli naturfantaster – for dette var en herlig opplevelse. Aldri hadde vi trodd stein kunne være så vakkert og inspirerende. Lite viste vi om at svømmeturen gjennom ulike laguner og små grotter tok oss til selve hovedattraksjonen, som var enda bedre. Gjennom det klare blå vannet beveget vi oss ærefryktig stadig videre. Gjennom de små lagunene, til vi kom til den siste grotten, hvor vannet fosset nedover en av skrentene som omringet oss.

Her kunne du klatre opp langs vannfallet og gå rundt til andre siden. Der var det bare en vei tilbake til vannet. Det var å hoppe de fem meterne ned i lagunen. Det er mange steder underveis hvor adrenalin-junkiene blant oss kunne utfordre seg selv.

I 2012 ble Red Bull Clipp Diving finalen arrangert her. Er du i Oman må du ikke gå glipp av en fantastisk opplevelse blant klipper og laguner. Lei gjerne inn guide gjennom Wadi Adventure. Da får du gode historier og et lokalt måltid som ekstraservice.

Husk å ta med:

  • solkrem
  • Litt mat, det kan ta noen timer før du får tilgang til mat og drikke
  • Håndkle og badetøy
  • Badesko, føtter som ikke er herdet kan slite litt med underlaget enkelte steder i lagunen.
  • Vannfast kamera, her står motivene i kø.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *