Amalie trives som «potet» på Storefjell

Amalie Schjøll er ikke redd for å ta i et tak. 20-åringen fra Bilitt mellom Lena og Skreia jobber i baren på Storefjell Resort Hotell på Gol.

GOL: – Selv om jeg ikke er noen stor potetspiser, er jeg som en potet fra Toten. Jeg kan brukes til alt og trives med alt, sier Amalie Schjøll.

Hun ble oppringt av hotellsjefen og headhuntet til jobben på Storefjell. I løpet av seks måneder har hun jobbet i skiheisen, i restauranten og hun har ordnet rom. Nå jobber hun i baren.

Mange fra Asia

Vi møter henne etter middagen fredag kveld. Åtte busser med kinesere har akkurat ankommet. Det er stille før stormen.

For å fungere i en slik jobb må man like å prate med folk. Jeg skravler med alle og synes det er spennende med historier. Jeg har til og med lært meg noen fraser på fransk og kinesisk, sier Amalie.

– Hvert folkeslag har sine skikker og sin egen humor. Asiatene blander for eksempel alt når de spiser. De spiser gjerne fisk og pølser med vaniljesaus, sier Amalie og ler.

LANGVEISFARENDE: Amalie stiller gjerne opp på et bilde sammen med noen gjester fra Kina.

– Er det stor forskjell på drikkevanene til folk fra ulike land?

– Det er veldig stor forskjell på et julebord med nordmenn og kinesere på tur. Kineserne drikker generelt lite. Hvis de drikker, vil de smake på ulike typer øl. Nordmenn på juletur har ofte litt andre drikkevaner. De vil ofte smake litt på alt, men det går som regel bra det også. Når det gjelder europeere, så varierer det mellom øl, vin og sprit, sier Amalie.

BAREN: Amalie trives i baren på Storefjell.

Hun har akkurat takket ja til å jobbe på hotellet til høsten 2018. Da er planen å ta opp fag på Bjørknes i Oslo, før hun begynner på Politihøgskolen.

Slo klubba i bordet

– Nå vet jeg av erfaring at ting kan endres raskt, men det er alltid fint med noen langsiktige planer. Jeg liker å prøve nye ting. Jeg har jobbet på baren Chaplin på Gjøvik, jeg har vært ett år på folkehøgskole (friluftsliv) i Vefsn. Jeg var ikke gamle jenta da jeg var med auksjonarius og pappa (Kai Lervold) på jobben i Lervold Auksjonsforretning. Jeg fikk ofte slå klubba i bordet, og det syntes alle var morsomt, sier Amalie, og legger til at hun er glad i antikk og gjenbruk.

1001: Nattklubben på Storefjell heter 1001 Natt.

Hun liker å blande drinker og legger sjela i å mikse drinkene slik at kundene blir fornøyde.. – Min store favoritt er Mojito. Det er veldig mange måter å blande den på. Nøkkelen er gode og riktige ingredienser, sier Amalie.

Tenker alltid service

Selv har hun øl som sin store favoritt når hun skal drikke.

Hun bor sammen med de andre ansatte på et hybelhus i Gol sentrum og trives bra som hallingdøl. Her er naturen storslått rett utenfor hotelldøra.

– Vi har et godt miljø og finner på mye morsomt på fritiden. Når tiden strekker til tar jeg turen hjem til Bilitt, men hotellbransjen betyr veldig mye jobbing.

– Er det slik at kunden alltid har rett?

– Det er i prinsippet ja. Vi strekker oss alltid langt for å tilfredsstille kunden, selv om han ikke alltid har 100 prosent rett. Om du har en dårlig dag i hotellbransjen, må du uansett smile og være serviceinnstilt. Det kan være en utfordring til tider, sier Amalie.

Hun roser arbeidsmiljøet på Storefjell. Her jobber det mennesker fra flere nasjoner.

TRIVES: Amalie Schjøll trives som «potet» på Storefjell Resort.

– Jeg henger mest sammen med mine danske kolleger. I tillegg er jeg ivrig på trening. Da jeg var yngre prøvde jeg alt mulig og sluttet etter tre uker. Nå går det mest i styrketrening, sier ”Toten-poteten” på Storefjell og lar seg gladelig avbilde sammen med noen kinesere som ferierer på hotellet.

FAKTA OM STOREFJELL RESORT OG HOTEL

  • Storefjell Sæterhotell ble bygd av Gunhild og Knut Nibstad i 1930
  • I 1956 overtok Gerd og Andres Nibstad driften av hotellet
  • I dag er det brødrene Knut, Hans, Lars og Arne som driver hotellet
  • 300 rom
  • Svømmebasseng, vannsklie, badstuer og spa
  • Ulike vinteraktiviteter som alpint, langrenn og aking
  • Ulike sommeraktiviteter som utleie av sykkel, riding, fjellturer og fiske

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *