Vi måler krefter med elva.

Er du en av de som trodde du ikke hadde en kropp bygd for fart og spenning? Da har du ikke prøvd rafting.

Tekst: Rita Børke Foto: Alejandro C. Giordano

Etter en kort teoretisk innføring i raftingens triks og sikkerhetsrutiner, var vi klar for første utfordring. Påkledning av våtdrakter. Her gjaldt det å mestre fram og bak, samt rett og vrang, på første forsøk. Så tighte som disse draktene er, angrer du fort på ekstra middagsporsjoner og for ikke å ha fulgt med på instruksene. Skikkelig nedtur når drakta er på, men vrang. Da er det bare å begynne fra start igjen. Omsider var vi klar for elva!

Vi satte oss godt til rette på «ripa». Så bar det nedover. For en fryd. For et adrenalinkick. For en herlig måte å kjenne at man lever. Etter en rolig start møter vi første stryk. Bølgene raser mot oss fra alle kanter. Vi padler febrilsk etter guidens ordre. Mens ansiktet er et eneste stort glis. Norske elver og stryk leverer. Norsk natur leverer. Rafting er rått, vått og passer for alle uansett alder, kropp og svømmeferdigheter.

0 kommentarer

  1. thank you.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *