Gloppen Hotells sterke kvinner

Bak enhver suksessrik mann, står det en kvinne, sier ordtaket. På Gloppen Hotell står det to sterke kvinner – bak direktør Preben Moen (27).

STERKE DAMER: Terese Honningsvåg Kirkhorn (til venstre) og Bodil Fjellestad Eikrem er kontinuitetsbærere ved Gloppen Hotell.

Hotellsjef Terese Honningsvåg Kirkhorn (33) og kjøkkensjef Bodil Fjellestad Eikrem (36) har vært solide bidragsytere i en årrekke, og tar sin del av æren for at Gloppen Hotell i dag fremstår som et av Vestlandets mest spennende hoteller.

Gått gradene

Bodil Fjellestad Eikrem er en ekte lokal ”gloppar” og startet på hotellet allerede som 14-åring

 • Jeg jobbet i helger og ferier og var en typisk ”potet” som bidro der det trengtes, sier hun.

Hun skjønte raskt at det var kokk hun ville bli. For å bli en god kokk handlet det om mye og hardt arbeid.

Etter kokkeskolen i Oslo har hun blant annet jobbet på Lofoten Fiskerestaurant i Oslo og Spisekroken i Bergen. Hun ble kåret til Årets Bondelagskokk i 2013/2014 og har skrevet egen kokebok (Spiskammers).

 • Jeg flyttet hjem til Gloppen i 2006. Den gang var det Dag Moen som drev hotellet. Kjøkkenet var ikke slik han ønsket, og jeg ble hentet inn som restaurantsjef. Han lovet at så fort kjøkkensjefstillingen var ledig, var stillingen min, sier Bodil Fjellestad Eikrem og smiler.

Den ble ledig og Bodil har utviklet stillingen til sin egen. I løpet av elleve år har det vært mye moro og mange omstillinger. Spesielt etter at Dag Moen døde brått i 2013. Det førte til at sønnen Preben måtte ta over driften i en alder av 23 år.

 • Det var en tøff prosess for alle. Ikke minst for Preben som tok utfordringen og lot oss «erfarne» ta ansvar. Da som nå var det svært viktig med erfarne damer med erfaring og ekspertise, sier de to damene.
FORNØYD: Hotelldirektør Preben Moen er fornøyd utviklingen av Gloppen Hotell og med sine to sterke kvinner.
 • Heldigvis har Preben vokst med oppgavene, tatt utfordringene og gitt oss andre stort ansvar og handlefrihet. Det er rart å tenkte på at han engang var kokkelærling hos meg, men han begynner å bli voksen nå,  sier trebarnsmoren Bodil Fjellestad Eikrem og ler.
BOK: Kjøkkensjef Bodil Fjellestad Eikrem har utgitt boken Spiskammers.

Preben Moen fikk «Helt sjef-prisen» året etter at han overtok hotellet. Det er en utmerkelse som går til «inspirerende og initiative lederemner under 30 år».

Juryformann Leif Onarheim uttalte at Moen har demonstrert gode lederegenskaper og har mange ideer til hvordan han skal styrke hotellkonseptet med kortreist mat og mikrobryggeri. I tillegg fikk han ros for fokuset på at hotellet skal ha betydning rent samfunnsmessig.

 • Med et lite hotell følger det mange oppgaver. Her trår alle til der det trengs. Vi sliter med å få nok lokale folk til jobbene i serveringen og resepsjonen. Heldigvis er det mange folk utenbys fra som ønsker å jobbe her. Jeg føler at vi er et spennende team som har skapt et moderne og konnkurransedyktig hotell, forteller Terese Honningsvåg Kirkhorn.

De historiske

Hotellet er en del av de historiske. Det stiller høye krav til kvalitet og leveranse. Det setter gjestene pris på.

HOTELLSJEF: Terese Honningsvåg Kirkhorn har lang fartstid på Gloppen Hotell.
 • Vi har mest norske gjester. De lokale har blitt flinke til å benytte hotellet til små og store begivenheter. Her har Bodil og satsingen på god lokal mat vært avgjørende, forklarer hotellsjefen.
  LOKALT: Hjotesteken på Gloppen hotell ligger i høyeste skala av gourmet-mat. I tilegg har hjorten levd sitt liv i skogene ved hotellet.

Der andre hoteller satser på SPA og badestamper, har Gloppen Hotell satset på et stort produksjonslokale hvor de kan motta hele dyr til partering. Bare det første året bidro lokal mat til en millon ekstra i omsetning.

De to driftige damene har bare godord å si om hverandre.

PINNEKJØTT: På stabburet henger pinnekjøttet og godgjør seg til gjestene kommer på julemiddag. Kjøkkensjefen har full kontroll på kvaliteten.
 • Her er vi som en hotellfamilie. Vi har hjerte for jobben. Det må du ha i denne type jobb. Vi er nok litt avhengige av hverandre og utfyller hverandre godt som team, sier Bodil.
 • Jeg setter veldig stor pris på Bodil. Hun er utrolig dyktig i jobben sin, og en inkluderende person som deler villig av sin kunnskap, sier Terese.
KVALITET: Gloppen Hotell er en del av De Historiske.

Også hotelldirektør Preben Moen er glad for å ta to solide damer som støttespillere.

 • Bodil er en person jeg har stor respekt for. Hun har vært med på hotellets opp og nedturer de siste ti årene. Hun er for meg en av de største grunnene til hotellens gode utvikling. Jeg har utrolig respekt for «matmor» Bodil. Hun var også min lærer da jeg var kokkelærling på hotellet. Hun var beinhard på at alt skulle læres fra grunnen av, sier Moen. Også hotellsjef Terese Honningsvåg Kirkhorn får sin dose med ros.
 • Hun er selve stabiliteten for hotellet. Det er hun som tar meg i ørene når ideene blir for ville. Hun startet som resepsjonist i 2004. 13 år og tre barn senere er hun hotellsjef og min viktigste støttespiller i administrasjonen. Hun er det stikk motsatte av meg på mange området. Det gjør at vi utfyller hverandre på en fin måte, sier han.

TEKST/FOTO: RUNE PEDERSEN/RITA BØRKE

 • INTERNASJONALT: Staben på Gloppen Hotell består av folk fra flere nasjoner. Her representert med Giedre Cepukeniene og Tomas Eitkevicius fra Litauen.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *