Det er ingen stor overraskelse at Runar Dalen Kulhuset (25) fra Fagernes endte opp som kokk.

Han var ikke gamle gutten da han «gikk i læra» hos mamma da hun startet Ann Veronicas kaffebar. – Jeg lærte tidlig at man måtte gjøre alle slags jobber. Jeg vasket, skrellet poteter og sto i kassa. Selv om jeg alltid har vært hekta på biler og mekking, var det naturlig å søke kokkelinja, sier Runar.
Dansk mellomspill
Han endte opp som lærling på Storefjell, og har vært ansatt på Gol i seks år allerede. Med unntak av noen måneder som kjøkkensjef på en restaurant i Danmark. – Jeg traff ei hyggelig dansk dame, flyttet til Danmark, men det skar seg. Nå bor jeg i Aurdal, sammen med katten Bob. Det er perfekt match, sier 25-åringen og ler.

Han var heldig og fikk tilbake på jobben etter sitt danske eventyr. Han jobber som 1.kokk på Storefjell. – Det er hektisk dager, men morsomt. Vi satser på tradisjonell norsk husmannskost. Det er alltid en fulltreffer hos gjestene. På det meste har vi 700 gjester som kommer fra hele verden, sier Runar Dalen Kulhuset.
Han er rimelig altetende når det gjelder mat, men lutefisk og smalahovud er ikke favorittene.
Skrur biler
Når han ikke lager mat, er det paintball og biler som er hans store hobby. Drømmebilen er Toyota Supra. Til daglig kjører han rundt i en Opel Omega.

– Jeg har alltid likt å skru. Gamle biler er spennende prosjekter. Jeg driver også med oppussing av hus, men jobben går alltid først, sier 1. kokken på Storefjell. Han får skryt av kjøkkensjef Kjell Bjørnstad. – Runar er en bra mann. Han har god kontroll, kan smaker og er en kokk i fin utvikling, sier han.
Kokkene på Storefjell gleder seg over mye snø, flotte vinterforhold og sultne turister.