Elektrisk i Moldefjellet

SERVICE: Mark Medovarszky i Molde Adventure Center sørget for topp informasjon før turen med el-sykkel.

TEKST/FOTO: RITA BØRKE

Det er noen opplevelser og inntrykk som kan ta pusten fra deg. Hva det er, kan være svært forskjellig fra person til person. For meg skaper utsikt og fossefall disse øyeblikkene av pur glede og ydmyk takknemlighet over at akkurat jeg kan få være her og nå. Møre og Romsdal byr på mye av utsikt og fossefall. En tidligere tur til Røsethornet og Ræstadhornet kan du lese om her.

Bare noen kilometer med oppoverbakke fra Molde sentrum, åpenbarer det seg flere utsiktsmuligheter. Det er fullt mulig å sykle opp for de spreke, hvilket vi gjorde. Det vil si, vi valgte den mer behagelige måten, med el-sykkel. Valget for alle som vil kjenne på følelsen av å være sprek, der du suser opp bakkene i 20-30 kilometer i timen.

EL-SYKKEL: Med el-sykkel er ingen bakke for tøff.

Nede i sentrum fant vi Molde Adventure Center som leier ut elsykler. 400 kroner for tre timer spekket med frisk luft og naturopplevelser er helt innafor. De leverte også en ekstraordinær service. De hadde stengt søndager. Men hvis vi ga beskjed når vi kom skulle vi få leie sykler likevel, siden det var så fint vær, kunne det jo hende noen andre tittet innom.

Takk Mark Medovarszky, for super service, gode instruksjoner og guiding før turen startet.

Syklene var enkle å bruke, og klarte seg fint opp første hinder, bakkene til Varden, 407 meter over havet. Varden er et yndet utfartssted for lokalbefolkningen, og definitivt verdt en tur for oss turister også. Med panoramautsikt over byen som tar pusten fra deg.

UTSIKT: Varden kan tilby utsyn over fjellene.

Derfra syklet vi videre til Øverlandsvannet. Idyllisk inne i skogen er det som skapt for romantiske turer eller aktiv lek med barna.

IDYLL: En liten pustepause i hyggelige omgivelser gir nye krefter.

Herfra kan de som har litt færre ispauser og utsiktspauser enn oss ta turen videre til en ny topp. Tusten som rager 705 meter over havet, går som en lek med el-sykkel. Igjen en spektakulær utsikt for de av oss som elsker å skue ut over fjelltopper og fjorder så langt øyet kan se.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *