Full fart og lydløst i svingene

SVINGER: Veiene er bratte og svingete, men en liten el-bil fikser det meste.

Bratte fjellvegger, smale svingete veier og en utsikt som gjør allverdens klisjeer til evigvarende sannheter. Vi er i Geiranger. Så vakkert. Så vilt. Så innvaderende på hjernens inntrykkssenter.

Tekst:  Rita Børke

Foto: Rune Pedersen

For mange blir de bratte veiene en utfordring når de skal oppleve alle severdighetene.

Det har noen ivrige gründere funnet løsningen på. Små grønne miljøvennlige elbiler har blitt løsningen. Det skal sies at den lille toseters Twixyen er morsom uansett hvor sprek du er. Det er trangt, men også plass til en person i baksetet.

God følelse

Vel inne i bilen sitter du nesten på asfalten, og får følelsen av å være i en racerbil eller gokart.

Lett overlent til en av sidene avhengig av hvilken vei svingen går, er det bare å trykke gassen i bånn. En herlig damestemme får frem det urnorske i oss, der hun på dialekt med stolthet i stemmen forteller hva vi ser på vår vei.

MORO: Turister fra hele verden tester ut de små grønne bilene når de besøker Geiranger.

Alt styrt gjennom GPS-en som sitter på dashbordet. At en tur med det grønne ellynet skulle være så morsomt og interessant hadde vi ikke trodd. Dette er en tur som anbefales for alle som skal til Geiranger. Gjerne etter en gåtur på en av de mange merkede turene i området, eller en kajakktur under noen av de mange fossene som slynger seg nedover fjellsidene og ut i fjorden.

NATUR: Geiranger er full av naturopplevelser, både til vanns og til lands.

Et godt tips er å reise til vestlandsbygda litt utenom de aller travleste tidene. I starten av juni er det litt færre turister.

Grønn bølge

– Grønne biler i en grønn fjord. Det er vårt motto, sier Tomas Bakken, daglig leder for firmaet som leier ut bilene i Geiranger. De har også bilder i Flom og Ålesund, og er fornøyd med utviklingen etter tre år på vegene.

SVINGER: Bilkjøring i Geiranger byr på nye utfordringer.

– GPS-guiding er det geniale med denne forretningsideen. Responsen fra turistene er veldig bra. Vi kjører videre på den grønne bølge, sier Bakken.

OPTIMIST: Tomas Bakken er daglig leder og altmuligmann i emobility Geiranger.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *