Ski, show og vinteridyll på Storefjell

BAKKER: Bakkene på Storefjell passer for både store og små.

Tusen og en meter over havet ligger Storefjell Resort som en liten verden for seg selv. Med svømmebasseng, skibakke, langrennspor, spa og flere underholdningstilbud passer stedet for de fleste.

STOREFJELL: Flere barn løper rundt i resepsjonen. Det er tydelig at de har funnet tonen. Planer for dagens gjøremål legges, mens foreldrene prøver å fange interessen for frokost. Det burde egentlig ikke være vanskelig. Frokostbuffeen byr på fristelser for de fleste. Vaffeljernet går varmt. Pannekaker med sjokoladepålegg går ned på høykant. De sunneste velger havregrøt.

Mat er viktig på Storefjell. Her kan kinesiske turister bli kjent med raspeball, saltkjøtt og kålrabistappe. Det er hektisk når så mange munner skal mettes.

LEK OG MORO: Det viktigste er å vinne når man møtes til spillkveld.

Med så mye fristende mat, er det godt aktivitetstilbudet er stort. Her lages det egne aktiviteter som maling og perling for barna, i tillegg til at de kan boltre seg på spillautomater, biljard, schuffelboard og bordtennis. Det er svømmebasseng med sklie hvis været ikke tillater uteaktiviteter.

BASSENG: Etter en lang dag på ski er det mulighet for en dukkert i bassenget.

Det beste med Storefjell er likevel naturen og uteområdene. Her er det kjørt opp langrennsløyper i milevis. Som et postkortbilde i pent vær. Utsikten til fjellene og de snekledde hyttene som gnistrer i solstrålenes gjenskinn, gir energi. Her er det bare å fylle sekken med kvikklunsj og kakao  – og ta med barna ut på tur.

I slalombakken er det fart og spenning, enten du kommer deg ned på ski, brett eller kjelke. De minste kan trene opp ferdighetene i barnebakken.

Akebakken er et populært innslag hos både små og store fartsjunkies.

På kveldene kan du ta en shoppingrunde i butikken før middag.

I baren er det livemusikk. Med jevne mellomrom er opptredener fra ulike artister. De ulike artistene/showene publiseres i god tid på hjemmesiden.

BLÅTIMEN: Det er fortsatt mange mange uker igjen med vintersport på Storefjell.

Deler av interiøret henger med fra åttitallet, men med hyttefølelse og nostalgi er Storefjell et sted du føler deg hjemme, og har lyst å besøke igjen. Ingenting er som påskefølelsen på Storefjell.

Priser: En helg koster fra 2040 pr person med halvpensjon. Det er rabatt for barn.

Slik kommer du hit: Tog eller bil til Gol. Hotellet har transporttjeneste fra Gol.

PUST I BAKKEN: Etter en lang dag ute smaker det godt med en forfrskning og noe å bite i.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *