Gøy på fabrikken

En liten avstikker fra fredag til søndag kan skape følelsen av å ha hatt ferie en hel uke. En halvtimes kjøretur utenfor Gøteborg ligger Nääs Fabrikker. Det er et perfekt sted for en liten miniferie, hvor hverdagens plikter og mas forsvinner i badehus og slottsbesøk.

SVIPPTUR: En drøyt tre timers biltur fra Oslo ligger Nääs Fabrikker.

Fabrikken har historie tilbake til 1833 hvor den første bygningen på Nääs fabrikker så dagens lys, tegnet av Johan Theodor Berg, sønn av gründeren Peter Wilhelm Berg. I dag huser fabrikklokalene et hotell, restaurant, kafe, butikker og kontorer.

Med nensom hånd er den gamle sjarmerende og historiske atmosfæren ivaretatt gjennom moderne teknikker og gjennomtenkt design. Her ligger alt til rette for noen hyggelige dager hvor kropp og sjel får påfyll av ny energi.

Mat

I morgenkåpen som ligger klar på sengen, kan du spasere gjennom spennende rom, og ned til badehuset for et oppfriskende morgenbad. Du kan nyte en bedre frokost i restauranten, hvor man nesten kjenner omsorgen i alle de små detaljene som er ivaretatt.

MORGENBAD: Bademulighetene er mange, både inne og ute.

Restauranten tilbyr lunsj og middag, hvis ikke du heller vil prøve «Kafêen» hvor de har nydelige salater og småretter. På Hugos Handel og Kök kan du handle med deg kvalitetsmat hjem, eller nyte en is på de små bordene utenfor mens du ser på livet.

Oppleve

På Bomuldsfabrikken ligger det en stor livsstilsbutikk, hvor du finner hjemmeinnredning, klær og varemerker fra mange kjente designere. I 1800-tallets fabrikkmiljø er det lett å komme i stemning og la seg friste av de mange produktene som tilbys.

OPPLEVELSE: Nääs Fabrikker er perfekt for en langweekend.

Sjøen innbyr til vannaktiviteter som kajakk, supbrett eller tråbåt. På hotellet kan du låne sykler og tråkke deg en tur til Nääs Slott, hvor det er flere utstillinger og aktiviteter på sommeren.

Kjører du videre fra slottet, finner du en flott golfbane. På veien kan du titte innom Lille Nääs som har en flott salgsutstilling i 2. etasje som setter deg i umiddelbar julestemning, midt i juli.

Hele området rundt Sävelången innbyr til turer og utendørsaktiviteter. Er det dårlig vær kan du enten forbedre ditt ferdighetsnivå i shuffelboard, eller lære deg noe nytt.

MORO: Inne på fabrikken, ved rommene, er det lagt opp til Shuffelboard.

Hotellet har et flott utstyrt trimrom, men anda morsommere var deres utendørsgym. Med store trestokker har de bygd opp apperater som lar deg trene hele kroppen. Det føles godt når du løfter to store trestammer over hodet.

SOLNEDGANG: Etter en bedre middag kan man nyte stillheten og solnedgangen ved vannet.

Kjenner du at to netter blir for lite, er det bare å fylle på med noen netter til. Med kort vei til Gøteborg kan både Liseberg og andre sentrumsseverdigheter oppleves i løpet av en dag, før man finner roen og freden på fabrikken når kvelden kommer.

MAT: Man går ikke sulten hjem fra et besøk på Nääs Fabrikker.
BADHUS: Badhuset inneholder det meste og er spennende for barn og voksne.
GRILL: I sommer byr restauranten på en velsmakende grillbufee med spennende fisk, kjøtt og fugl.
VOGN: På kveldene kan man kjøpe forfriskninger fra denne bilen som står permanent på området.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *